Κάλεσμα αλ Κάιντα για επιθέσεις σε αεροδρόμια και τρένα

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 15:22
A- A A+

Να επιτεθούν σε αεροδρόμια και τρένα στη Δύση κάλεσε τους μαχητές της αλ Κάιντα ο επικεφαλής της οργάνωσης στην Αραβική χερσόνησο, τονίζοντας ότι μπορούν εύκολα να φτιάξουν βόμβες από υλικά που έχουν στο σπίτι τους.

Ο Αμπου Μπάσιρ αλ Γουαχάισι, σε άρθρο του στο διαδικτυακό περιοδικό Σάντα αλ Μαλάχεμ, προέτρεψε τους μαχητές της οργάνωσης να επιτεθούν σε προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης της Δύσης και σε αρθογράφους που προωθούν την πολιτική των κατακτητών της περιοχής.

«Δεν χρειάζεται να κάνετε ιδιαίτερη προσπάθεια ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να φτιάξετε 10 γραμμάρια εκρηκτικών. Μην χάνετε τον χρόνο σας ψάχνοντας για υλικά, αφού υπάρχουν στην κουζίνα της μητέρας σας», έγραψε ο Γουαχάισι.

Ο Γουαχάισι προέτρεψε τους βομβιστές να επιτεθούν σε χώρες που εμπλέκονται σε πόλεμο με μουσουλμανικές χώρες καθώς και σε πολιτικούς και οργανώσεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή.

Ζητώντας από τους μαχητές να σκοτώσουν τους εχθρούς της αλ Κάιντα επεσήμανε ότι «είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου μουτζαχίντ να σχεδιάζει πως θα πάρει τα κεφάλια των άπιστων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή