Γκερέκου: Ευκαιρία ανάδειξης της Ελλάδας μέσω του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 16:04
A- A A+

Για ξεχωριστή ευκαιρία ανάδειξης της χώρας μας, ως ιδανικού προορισμού για Αθλητικό και Πολιτιστικό Τουρισμό, μέσω της διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, έκανε λόγο η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ¶ντζελα Γκερέκου.

Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία διοργανώθηκε σήμερα από το ΣΕΓΑΣ και την Οργανωτική Επιτροπή του 27ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (8/11/09), η κ. Γκερέκου σημείωσε ότι στόχος είναι, να αποτελέσει ο Κλασικός Μαραθώνιος, μία γέφυρα που συνδέει αξίες, ενώνει λαούς και φέρνει κοντά πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης.

«Επιδίωξη είναι η ημέρα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου να είναι ημέρα γιορτής για όλους όσους συμμετέχουν στη διαδρομή, για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και για όλους τους δρομείς σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως η «κυβέρνηση, θεωρεί τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού. Μια σημαντική δυνατότητα δημιουργίας ενός ξεχωριστού αγώνα, ενός ξεχωριστού γεγονότος θα έλεγα, με μοναδικά, αυθεντικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να προσελκύουν κάθε χρόνο την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και να οδηγούν χιλιάδες δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο στην Αθήνα».

Αναφερόμενη σε διαδικαστικά ζητήματα επεσήμανε ότι λύθηκε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στο φετινό Κλασικό Μαραθώνιο και έχουν σχέση με τον Ε.Ο.Τ. και ήδη προγραμματίζονται οι κινήσεις μας για τη δημιουργία του πλαισίου του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, όχι μόνο σε σχέση με το Μαραθώνιο, αλλά και σε σχέση με την ιστορική και πολιτιστική διάσταση αυτής της ιστορικής Μάχης.

«Είναι ευκαιρία για να φέρουμε ξανά την Ελλάδα και το Μαραθώνιο, στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης και πρόκληση για να διαχειριστούμε σωστά την ευκαιρία αυτή, ώστε τα οφέλη για τη χώρα μας και τον Αγώνα, να είναι πολλά, σημαντικά και κυρίως μόνιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή