Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 04:56
UPD:05:16
A- A A+

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων στα πελάγη 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε νότιους 5 με 7 Μποφόρ και το βράδυ τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 Μποφόρ. Το βράδυ θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή