Στο Βερολίνο για τον εορτασμό της πτώσης του τείχους ο Δ. Χριστόφιας

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 14:51
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, θα μεταβεί τελικά στη Γερμανία την ερχόμενη Δευτέρα για τις εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο επανένωσης της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου είπε ακόμη ότι χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Ταλάτ, δεν καθορίστηκε συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα. «Αυτό το έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μπορέσει να μεταβεί στη Γερμανία στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για την επανένωση της Γερμανίας και του Βερολίνου», ανέφερε.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό, στις 11 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα βρίσκεται στο Λονδίνο για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Ερωτηθείς γιατί ο πρόεδρος Χριστόφιας άλλαξε γνώμη όσον αφορά τη μετάβασή του στη Γερμανία, ο κ. Στεφάνου απάντησε: «Είχαμε πει ότι έχει ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα ο Πρόεδρος, που όντως υπάρχει, έχοντας υπόψη και τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, στο φόντο και της προσπάθειας που καταβάλλει η Τουρκία να πει ότι είναι η ελληνοκυπριακη πλευρά που κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις, γιατί θέλει το θέμα των διαπραγματεύσεων η ελληνοκυπριακή πλευρά, η Κυπριακή Δημοκρατία, να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό άσκησης πίεσης στην Τουρκία ενόψει του ερχόμενου Δεκεμβρίου».

«Θέλαμε εμείς, λοιπόν, να συζητήσουμε ότι δεν θα γίνει συνάντηση τη Δευτέρα, για να μπορεί και ο Πρόεδρος να ανακοινώσει ότι θα πάει στη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή