ΚΚΕ: Το επίδομα αλληλεγγύης συνιστά μετονομασία του επιδόματος θέρμανσης

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 16:23
UPD:16:30
A- A A+

«Το περιβόητο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετονομασία του επιδόματος θέρμανσης», δήλωσε το ΚΚΕ μετά από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Τονίζει ακόμη ότι «τη χοντρή κοροϊδία που έκανε η ΝΔ στα φτωχά λαϊκά στρώματα, συνεχίζει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε προσβλητικό βαθμό για τους εργαζόμενους», σημειώνοντας πως «αυτό προκύπτει, αν υπολογισθεί το τι αναλογεί για 2 χρόνια στα 2.500.000 εργαζομένων και ανέργων που θα πάρουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Επισημαίνει δε πως «η κυβέρνηση μετά την κλειστή σύσκεψη με το ΣΕΒ και σε συνεννόηση μαζί του, εμφανίζει ως κοινωνική πολιτική την ελεημοσύνη του μισού κουλουριού κατά μέσο όρο την ημέρα, που ''προσφέρουν'' οι 307 μεγάλες επιχειρήσεις στους εξαθλιωμένους, με αντάλλαγμα να εισπράξουν ακόμα περισσότερα κέρδη από τη μεγαλύτερη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος».

«Η ''εθνική συναίνεση'' στην οποία καλούν οι μεγαλοβιομήχανοι και η κυβέρνηση είναι εκ του πονηρού. Δίνουν ψίχουλα από τα χιλιάδες ευρώ που αφαίρεσαν από τους εργαζόμενους, για να λάβουν ακόμα περισσότερα με το πάγωμα μισθών, τις απαλλαγές από τις ασφαλιστικές εισφορές, τα νέα κίνητρα, τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και την αύξηση των έμμεσων φόρων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Καλεί δε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην αποδεχθούν τη φτώχεια ως σταθερό και μόνιμο φαινόμενο, προσθέτοντας ότι κοινωνική πολιτική είναι τα ψίχουλα για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα τεχνάσματα της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, από το σκηνικό που διαμορφώνουν της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και των εκτάκτων μέτρων. Τα βασικά αντιλαϊκά μέτρα ήταν προαποφασισμένα εδώ και καιρό, και στην ΕΕ και με τις συμφωνίες ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-πλουτοκρατίας», αναφέρει.

Καταλήγοντας το ΚΚΕ προτείνει βασικό μισθό 1.400 ευρώ και 1.120 κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.

Ζητά επίσης να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης στα καύσιμα και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να καταργηθούν όλα τα διόδια, δωρεάν παιδεία, υγεία-διακοπές, να φορολογηθούν τώρα με 45% οι μεγάλες επιχειρήσεις και να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή