Περισσότερο χρόνο ζητεί ο Κάρατζιτς στη Χάγη

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 17:12

Όπως δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, που υπερασπίζεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη του μέχρις ότου έχει διαβάσει τα 1,3 εκατομμύρια σελίδες της δικογραφίας.

A- A A+

Eπέμεινε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς στο αίτημά του να του παρασχεθεί περισσότερος χρόνος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, κατά την πρώτη του εμφάνισή σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Όπως δήλωσε ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, που υπερασπίζεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη του μέχρις ότου έχει διαβάσει τα 1,3 εκατομμύρια σελίδες της δικογραφίας. Οι δικαστές διέκοψαν τη δίκη προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα πράξουν.

«Δεν θέλω να μποϊκοτάρω αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάτι που ήταν κακό από την αρχή και όπου έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματά μου», όπως είπε ο Κάρατζιτς.

Ο προεδρεύων δικαστής Ο-Γκον Κουόν αποκρίθηκε ότι το δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει ότι ο κατηγορούμενος είχε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί.

«Προφανώς, διαφωνείτε με αυτές τις αποφάσεις. Ωστόσο, όπως σας έχω επισημάνει ξανά, το δικαστήριο, και όχι ο κατηγορούμενος, αποφασίζει την ετοιμότητα για τη δίκη», δήλωσε ο δικαστής.

Ο Κάρατζιτς, αρνήθηκε να εμφανιστεί στην έναρξη της δίκης στις 26 Οκτωβρίου. Οπως δήλωσε, χρειάζεται άλλους 10 μήνες προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του έναντι του κατηγορητηρίου που περιλαμβάνει 11 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

Πηγή: Reuters, BBC,

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή