Σε memory stick θα διανέμονται οι ταινίες της Paramount

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 15:59
UPD:16:00
A- A A+

Ένα βήμα προς το μέλλον κάνει η βιομηχανία του κινηματογράφου, μετά τη συμφωνία μεταξύ Paramount και της Kingston που θα θέσει σε νέες βάσεις τη διανομή ταινιών.

Ο κολοσσός κινηματογραφικών παραγωγών και η εταιρεία κατασκευής στικ μνήμης ανακοίνωσαν χθες ότι οι μεγάλες εμπορικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου θα διατίθενται πλέον σε στικ μνήμης.

Η πρώτη ταινία που θα κυκλοφορήσει σε αυτή τη μορφή θα είναι η ταινία με τίτλο « Transformers: Revenge of the Fallen» (Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων) παραγωγής 2009, η οποία θα τεθεί προς πώληση στις ΗΠΑ σε ένα στικ Kingston DataTraveller USB χωρητικότητας 4GB έναντι 29,99 δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες, ωστόσο, δεν έδωσαν διευκρινήσεις σχετικά με το εάν οι ταινίες θα διατίθενται με κανονική ή υψηλή ανάλυση, καθώς και σε ποιες συσκευές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, δεν αναφέρθηκε κατά πόσο οι ταινίες ψηφιακής μορφής θα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, καθώς και πόση από τη μνήμη 4GB θα καταλαμβάνει η ταινία.

Εφόσον διευθετηθούν οι πρακτικές λεπτομέρειες και η συνεργασία των δύο κολοσσών ευοδώσει, είναι βέβαιο ότι τα οφέλη θα είναι αμοιβαία, παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα The Independent. Η Paramount θα εξασφαλίσει πρόσβαση σε ένα καινούργιο κανάλι διανομής ταινιών με σπουδαίες προοπτικές, ενώ η Kingston θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές της διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς της.

Προτεινόμενα για εσάς