Τουρκία: Συνάντηση Μπαγίς με το Βρετανό ΥΠΕΞ

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 22:55
A- A A+

Συνάντηση με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είχε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για θέματα της ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε ο κ. Μπαγίς ήταν η συνάντηση που θα έχει ο ίδιος στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σημείωσε δε την πίστη του ότι με τη συνάντηση αυτή θα ξεκινήσει μια σημαντική διαδικασία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Επεσήμανε ακόμη ότι συζητήθηκαν «κάποια μικροπροβλήματα» που, όπως ανέφερε, υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστεί η υποστήριξη του Λονδίνου».

Από την πλευρά του ο Βρετανός ΥΠΕΞ, σημείωσε πως εξέφρασε στον κ. Μπαγίς την «ισχυρή υποστήριξη» της κυβέρνησής της χώρας του προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, δήλωσε πως «υπήρξαν σημαντικά βήματα» από τον περασμένο Μάιο που είχε επισκεφθεί την ¶γκυρα.

Ανέφερε δε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες στην Κύπρο βρίσκονται σε σημαντικό επίπεδο και ότι πρέπει να παρασχεθεί η ανώτατη υποστήριξη προς τους ηγέτες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος χρόνος για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της λύσης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή