Εκστρομ: Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών για το 2009

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 22:56
UPD:23:10

Είναι η τρίτη φορά που ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής DTM κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο.

A- A A+

O Ματίας Εκστρομ είναι ο φετινός πρωταθλητής των πρωταθλητών. Στο διάσημο Race of the Champions που διοργανώνεται κάθε χρόνο ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής του Γερμανικού πρωταθλήματος Τουρισμού (DTM) κέρδισε στον τελικό το Μίκαελ Σουμάχερ.

Είναι η τρίτη φορά που ο Εκστρομ κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο (νωρίτερα ήταν το 2006, 2007) εν αντιθέσει με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανακηρυχθεί πρώτος όλων.

Ο διήμερος «Αγώνας των πρωταθλητών» πραγματοποιήθηκε φέτος νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται (που είναι τα Χριστούγεννα) στο Πεκίνο και ειδικότερα στη «Φωλιά του Πουλιού». Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συγκέντρωσε την «αφρόκρεμα» του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πέραν των Εκστρομ και Σουμάχερ το παρόν έδωσαν ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Τζένσον Μπάτον, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Μίκο Χίρβονεν, ο Μάρκους Γκρόνχολμ, ο οκτώ φορές νικητής των 24 Ωρών του Λε Μαν, Τομ Κρίστιενσεν και ο πέντε φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στα Moto GP (500 κ.εκ.) Μικ Ντούχαν.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης το δίδυμο Σουμάχερ-Φέτελ εκπροσωπώντας τα χρώματα της Γερμανίας κέρδισαν τους Βρετανούς Μπάτον-Priaulx, αντίστοιχα. Η Γερμανία, έτσι, γίνεται η πρώτη χώρα που κερδίζει το Nations Cup τρεις φορές.

Τη δεύτερη ημέρα, στον Αγώνα του Πρωταθλητών, ο Εκστρομ ήταν καταιγιστικός από την αρχή, κερδίζοντας οποιονδήποτε αγώνα έτρεχε. Ο Σουηδός τερμάτισε πρώτος όμιλό του, για να επικρατήσει στην προημιτελική φάση Τομ Κρίστενσεν και στον ημιτελικό του Τζένσον Μπάτον.

Στον τελικό ο Σουηδός οδηγός κέρδισε το Μίκαελ Σουμάχερ δύο φορές, πρώτα με τα buggy και στη συνέχεια με τα KTM X-Bow. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 από την πλευρά του για να βρεθεί στην τελική φάση επεκράτησε στον ημιτελικό του συμπατριώτη του Φέτελ. Η αναμέτρησή τους ήταν συναρπαστική καθώς στον τελευταίο γύρο η διαφορά τους ήταν μερικά χιλιοστά, αλλά στην τελευταία στροφή ο Φέτελ έχασε τον έλεγχο του X-Bow του και έπεσε στη μπαριέρα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς τον τελικό για τον Σουμάχερ. Νωρίτερα ο πρώην πιλότος της Ferrari είχε κερδίσει το Μίκο Χίρβονεν.

Πέραν του Φέτελ, άτυχες στιγμές είχαν ο Μικ Ντούχαν, ο οποίος κατέστρεψε τη εμπρός ανάρτηση του ΚΤΜ Χ-Bow που οδηγούσε πέφτοντας στη μπαριέρα και ο «ρούκι» στο θεσμό Guerlain Chicherit διαλύοντας ένα Solution-F.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις