Σταντάρ Λιέγης - Ολυμπιακός: 2 - 0

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 23:45
UPD:05/11/2009 18:13
EPA/VIRGINIE LEFOUR-MICHEL

A- A A+

Η υπέρβαση δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει μία ή δύο αγωνιστικές ακόμη για να πάρει την πρόκριση, αφού δεν κατάφερε να... αποδράσει από το «καμίνι» της Λιέγης έστω και αν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο Καραϊσκάκη να κάνει το colpo grosso.

Η Σταντάρ με τα γκολ του Μπογκανί (30') και του Γιοβάνοβιτς (88') κέρδισε με 2-0 και πλησιάσε στους δύο βαθμούς τους «ερυθρόλευκους», που όμως ακόμη και τώρα έχουν την τύχη στα χέρια τους. Δοκάρι για τους Βέλγους στο 33'. Τραυματίστηκε ο Γκαλέτι.

Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 5-4-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζίκο είχε το Νικοπολίδη στο τέρμα, τους Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ζεβλάκοφ στην άμυνα ενώ στα πλάγια έπαιξαν οι Γκαλίτσιος και Ραούλ Μπράβο. Ο Μπράβο στην αριστερή πτέρυγα και ο Γκαλίτσιος στην δεξιά.

Στο κέντρο ήταν οι Ντουντού και Μαρέσκα. Ο Γκαλέτι έπιασε την δεξιά πλευρά και ο Όσκαρ την αριστερή. Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου.

Η Σταντάρ παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Μπολάτ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Οι Φελίπε και Σαρ βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ήταν ο Καμοτσάτο και αριστερά ο Ρότσα. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μανγκαλά, Βίτσελ. Στ' αριστερά ήταν ο Ντε Καμάργκο, στα δεξιά ο Γιοβάνοβιτς και προωθημένος ο Μποκανί.

Με πάθος στο πρώτο μέρος

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με πάθος και καλή διάθεση μες στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός πως η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε αρκετούς αμυντικογενείς παίκτες οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν προβλήματα στα πρώτα λεπτά του ματς.

Στο 5ο λεπτό υπήρξε μία μονομαχία ανάμεσα στον Κασελά και τον Μαρέσκα, που επέφερε τον τραυματισμό του Ιταλού χαφ. Ο έμπειρος παίκτης αποχώρησε με το φορείο από το γήπεδο και όλοι στον πάγκο του Ολυμπιακού... πάγωσαν.

Παρόλα αυτά λίγο αργότερα ο Μαρέσκα -αφού του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες- επέστρεψε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο και οι... καρδιές όλων επέστρεψαν στην θέση τους. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός στάθηκε ιδιαίτερα καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς όμως να βγάλει την πολύ καλή φάση.

Το ίδιο ίσχυσε και για την Σταντάρ που δεν ήταν απειλητική στο ξεκίνημα του ματς. Στην συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έγιναν αρκετά πιεστικοί με τον Ολυμπιακό ν' οπισθοχωρεί.

Πρώτη φάση της Σταντάρ στο 27'!

Αν και οι Βέλγοι προσπάθησαν να βγάλουν καλές επιθέσεις στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί παρά μόνο στο 27ο λεπτό με ένα αρκετά καλό σούτ του Μποκανί. Ήτοι μία φάση...

Στο 29' ο Ραούλ Μπράβο επιχείρησε μία σέντρα-σούτ που ανάγκασε τον Μπολάτ να βγάλει την μπάλα κόρνερ.

Ο Μποκανί δεν... συγχώρησε την γκάφα του Μέλμπεργκ!

Και εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε να στέκεται καλά μες στο γήπεδο ένα λάθος του Μέλμπεργκ στάθηκε αρκετό για να παραβιαστεί η εστία της ομάδας του. Ο Σουηδός δεν μπόρεσε ν' ανακόψει μία βαθιά μπαλιά του Μανγκαλά προς τον Μποκανί (καθότι έβαλε με λάθος τρόπο το πόδι του) που πήρε την μπάλα και παρότι είχε δίπλα του τον Α. Παπαδόπουλο δεν δυσκολεύτηκε να μπει μες στην μικρή περιοχή και να κάνει το 1-0 στο 31ο λεπτό.

Φωνάζουν για πέναλτι!

Από την μεριά της η Σταντάρ Λιέγης φωνάζει για πέναλτι στην φάση του 37' σε μαρκάρισμα του Ζεβλάκοφ πάνω στον Γιοβάνοβιτς. Οι Βέλγοι ζήτησαν να τους δοθεί η εσχάτη των ποινών κάτι που τελικώς δεν έγινε. Από το ριπλέι πάντως φαίνεται πως ο Πολωνός άσος ναι μεν βρίσκει μπάλα, ωστόσο υπάρχει και επαφή με τον Σέρβο άσο.

Δοκάρι με Κασελά

Στο 40ο λεπτό ένα εκπλητικό σούτ του Κασελά βρίσκει στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Στο 41' ένα σούτ του Γιοβάνοβιτς πέρασε λίγο άουτ. Ήταν πλέον φανερό πως ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα και στα μετόπισθεν.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Γκαλέτι αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο στο 42' για να πάρει την θέση του ο Φετφατζίδης. Στο ίδιο λεπτό ένα σούτ του Μήτρογλου θα περάσει άουτ.

Τι έγινε στην επανάληψη

Με τον... αέρα του ενός γκολ μπήκε στο 2ο μέρος η Σταντάρ Λιέγης, όμως η εικόνα της δεν ήταν η ανάλογη. Στο 51' μετά από ωραία κίνηση και πάσα του Φετφατζίδη ο Μήτρογλου θα κάνει ένα σούτ που όμως δεν θα βρει στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τα... πατήματά του ούτε στην... αφετηρία της επανάληψης, έχοντας προβλήματα και στην ανάπτυξη και στην τελική του προσπάθεια.

Δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού

Στο 57' μετά από σέντρα του Μέλμπεργκ ο Μαρέσκα έκανε την κεφαλιά που βγήκε άουτ. Στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός που σιγά σιγά απέδιδε όλο και πιο καλά έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Μαρέσκα ο Μέλμπεργκ πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας της Σταντάρ, όμως το σούτ του πήγε στην αγκαλιά του Μπολάτ, που μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 75' ο Μανγκαλά είχε μία πολύ καλή στιγμή για την Σταντάρ με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού στα εναπομείναντα λεπτά οι Βέλγοι κατάφεραν τελικά να βάλουν ακόμη ένα γκολ!

2-0 και... τέλος!

Στο 88ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς θα δώσει την μπάλα στον Μποκανί ο οποίος προ του Νικοπολίδη θα νικηθεί, ωστόσο ο επερχόμενος Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά θα κάνει το τελικό 2-0. Και στην συγκεκριμένη φάση η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά.

Πηγή : www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις