Πακιστάν: Στους πέντε οι νεκροί από την επίθεση στο Ουαζιριστάν

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 08:25
A- A A+

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, φερόμενοι ως ισλαμιστές εξτρεμιστές, σκοτώθηκαν από πυραύλους που πιστεύεται ότι εκτόξευσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των ΗΠΑ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στην ημιαυτόνομη ζώνη των φυλών που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού του Πακιστάν.

Δύο πύραυλοι έπληξαν ένα σπίτι στο Νόρακ, ένα μικρό χωριό στην περιοχή Μιρ Αλί, στην 01:30 τοπική ώρα [22:30 την Τετάρτη, ώρα Ελλάδας].

«Η επίθεση που έγινε πριν το χάραμα είχε ως αποτέλεσμα πέντε αντάρτες να σκοτωθούν και να τραυματιστούν μερικοί ακόμα», είπε στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Δεν είναι σαφές εάν η επίθεση αποσκοπούσε στην εξόντωση κάποιου από τους λεγόμενους «στόχους υψηλής αξίας» - κάποιο στέλεχος της αλ Κάιντα ή των Ταλιμπάν.

Ο στρατός και η αστυνομία του Πακιστάν έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών και μελών της αλ Κάιντα στο Νότιο Ουαζιριστάν. Σύμφωνα με το στρατό, στην διάρκεια της επιχείρησης βρήκαν τον θάνατο 400 μαχητές και 37 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων. Σε αντίποινα οι εξτρεμιστές εξαπέλυσαν κύμα βομβιστικών επιθέσεων σε αστικές περιοχές με πάνω από 300 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Οι ΗΠΑ έχουν προβεί σε τουλάχιστον 44 πλήγματα με UAVs εναντίον εξτρεμιστών στο Πακιστάν εφέτος, έναντι 32 που είχαν αναφερθεί ολόκληρο το 2008.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή