Νέες ηγεσίες επιλέγει σήμερα το ΚΥΣΕΑ

Προς αλλαγή φρουράς σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 10:19
A- A A+

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ¶μυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (12.00 μ.), θα επιλέξει τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ως επικρατέστερος για την αρχηγία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ο αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, νυν επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα παρουσιάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2010, δίνοντας ευκρινές στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, «για μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, η οποία θα οδηγήσει σε μονοψήφιο ποσοστό ελλείμματος την επόμενη χρονιά», όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής επιδίωξε χθες να αποδραματοποιήσει την κριτική που δέχθηκε -προχθές- ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνον από βουλευτές, αλλά και από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζοντας ότι σε τέτοιες διαδικασίες «γίνονται ευρείες συζητήσεις, ο καθένας λέει τις απόψεις του, οι οποίες βεβαίως, λαμβάνονται υπόψη και προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο για την κατάργηση της απόσυρσης αυτοκινήτων, όσο και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης στα θέματα αυτά έλαβαν υπόψη τη δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας.

Ο ίδιος διέψευσε δημοσίευμα ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -προχθές- απορρίφθηκε πρόταση του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου, να μη χορηγηθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά να προβλεφθεί «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», και κατηγορηματικά δήλωσε: «Τέτοια πρόταση δεν υπήρξε, για να απορριφθεί».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να εκφρασθούν οι πολίτες και δεν απέκλεισε από τη διαδικασία αυτή να προκύψουν προσθήκες και μεταβολές».

** Ο πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί στις 3:30 μ.μ., με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για το περιβάλλον, Σταύρο Δήμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή