Τα σενάρια πρόκρισης για Ολυμπιακό

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 11:04
A- A A+

Παρά την ήττα από τη Σταντάρ, ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League…

Με νίκη μέσα στην Ολλανδία, κόντρα στην ¶λκμααρ, στο επόμενο παιχνίδι των Πειραιωτών, η κατάληψη της δεύτερης θέσης είναι δεδομένη, όπως και η πρόκριση. Αν έρθει ισόπαλος, θέλει τουλάχιστον μία ισοπαλία με την ¶ρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Τα παραπάνω θα ισχύσουν, αν η Σταντάρ χάσει από την ¶ρσεναλ στην Αγγλία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι Βέλγοι θα παραμένουν στο… κόλπο και ο Ολυμπιακός θα θέλει μόνο νίκη με τους Λονδρέζους, αν έχει πάρει ισοπαλία στην Ολλανδία.

Το πράγμα για τον Ολυμπιακό θα μπλέξει, αν ηττηθεί για τρίτη φορά εκτός έδρας στον όμιλό του, από την ¶λκμααρ. Σε αυτή την περίπτωση, πριν από την έκτη αγωνιστική θα έχει στον ένα πόντο την ¶λκμααρ και στους δύο τη Σταντάρ, ακόμα και αν στο μεταξύ η ομάδα της Λιέγης έχει χάσει από την Αρσεναλ.

Ετσι, η ομάδα του Ζίκο θα θέλει νίκη επί της Αρσεναλ, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα τον περάσει όποια ομάδα εκ των Σταντάρ ή Αλκμααρ (παίζουν στη Λιέγη) νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θα περνάει και με ισοπαλία (πρόκριση δηλαδή στους επτά βαθμούς), μόνο αν έρθουν ισόπαλες Σταντάρ και ¶λκμααρ.

Τα σενάρια γίνονται με τη λογική ότι η Αρσεναλ θα κερδίσει τη Σταντάρ στην έδρα της την επόμενη αγωνιστική, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση πρόκριση θα μπλέξει ακόμα περισσότερο...

Αν η νίκη της ¶ρσεναλ επί της Σταντάρ την επόμενη αγωνιστική θεωρηθεί βέβαιη, τότε ο Ολυμπιακός είναι σίγουρος για την τρίτη θέση του ομίλου του και τη συνέχεια στους "32" του Europa League, ακόμα κι αν χάσει και τα δύο επόμενα παιχνίδια του. Κι αυτό, γιατί Σταντάρ και ¶λκμααρ, που θα παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, δεν γίνεται να τον προσπεράσουν και οι δύο.

Πάντα με το δεδομένο της νίκης της Αρσεναλ επί της Σταντάρ, υπάρχει περίπτωση (ακραίο σενάριο) να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και με τους έξι βαθμούς που έχει ήδη συγκεντρώσει!

Θα πρέπει όμως να μην χάσει το αβαντάζ στην ισοβαθμία με την Αλκμααρ (αν για παράδειγμα ηττηθεί με 2-1 από τους Ολλανδούς θα έχει πλεονέκτημα) και να έρθουν ισόπαλες ¶λκμααρ και Σταντάρ στο μεταξύ τους παιχνίδι την έκτη αγωνιστική…

πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις