«Από την πρώτη μέρα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»

Ομιλία του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 13:08
UPD:14:14

Ο προϋπολογισμός, τόνισε ο πρωθυπουργός, λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, με εξορθολογισμό δαπανών και διασφαλίζοντας σε συνεργασία με τους εταίρους μας τις προοπτικές ανάκαμψης της χώρας σε εύλογο χρόνο.

A- A A+

Από την πρώτη μέρα δείξαμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, σπάσαμε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα μας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προλογίζοντας τη δημόσια παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού από τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που θα κάνει τη χώρα να ξαναπιστέψει στις δυνάμεις της, τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να νοικοκυρέψει το κράτος, να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, να αλλάξει το πρότυπο διακυβέρνησης της χώρας.

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο προϋπολογισμός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, με εξορθολογισμό δαπανών και διασφαλίζοντας σε συνεργασία με τους εταίρους μας τις προοπτικές ανάκαμψης της χώρας σε εύλογο χρόνο.

Οπως είπε, ο νέος προϋπολογισμός στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και της απασχόλησης, ενώ λαμβάνονται και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Ο λαός, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μάς ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. «Μέσα από ένα πρόγραμμα εθνικής ανάτασης δεσμευθήκαμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

»Τηρήσαμε από την πρώτη μέρα τις δεσμεύσεις μας, σπάσαμε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα. Ήδη στρατολογούμε το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Ελληνισμός για τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης.

»Κάνουμε πραξη τις εξαγγελίες μας, με το πρώτο νομοσχέδιο κάναμε πράξη την αναδιανομή στήριξη εισοδήματος 2,5 εκατ. πολιτών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου και ευχαρίστησε τους υπουργούς του για τη συνεργασία και τη δουλειά τους για τη σύνταξη του προϋυπολογισμού. «Με τον ίδιο τρόπο», τόνισε, «ενωμένοι θα δουλεύουμε συνεχώς, με διάλογο, αλλά και με διάλογο με τους πολίτες». «Δεν κυβέρνάμε για μας αλλά για τους πολίτες, με τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κατάσταση της οικονομίας είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτή την που παρουσίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως αυτό -υπογράμμισε- δεν σημαίνει ότι θα υπαναχωρήσουμε από την πολιτική αναδιανομής και δικαιοσύνης. «Ξεκινάμε να πραγματοποιούμε όλα όσα υποσχεθήκαμε στους πολίτες προεκλογικά». «Επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής, η καταπολέμηση της ανεργίας, ζήτημα που θα αντιμετωπίσει αντικείμενο κοινωνικού διαλόγου», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, «προχωρά η πλήρης και πραγματική καταγραφή των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας και η κατάρτιση ενός νέου φορολογικού συστήματος, που θα διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, της δίκαιης διανομής και της σωστής επένδυσης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Επιδίωξή μας είναι, πρόσθεσε, το χτύπημα της φοροδιαφυγής, αλλά και η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους πολίτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή