Τουρκία: Πολιτικές τριβές μετά τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν θα εμβολιαστεί

Ανεβαίνει ο αριθμός θανάτων από τη νέα γρίπη
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 13:41
A- A A+

Σε πολιτικό ζήτημα έχει αναχθεί ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη στην Τουρκία, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εμβολιαστεί, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό αυξάνεται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της νέας γρίπης ανέρχεται σε 19 ενώ μέσα σε δυο μέρες έχουν εμβολιαστεί 80 χιλιάδες άτομα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε¨: «Δεν θα εμβολιαστώ», διευκρινίζοντας ότι δεν έχει την ίδια άποψη με τον υπουργό Υγείας Ρετζέπ Ακντάγ, που είχε δηλώσει πως θα εμβολιαστεί, πράγμα που έκανε χτες το πρωί.

Το ζήτημα προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς που φαίνεται να ξεπεράστηκαν έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό.

Πάντως, η «διαφωνία» δημιουργεί ένα είδος πόλωσης μεταξύ αυτών που θα εμβολιαστούν και αυτών που θα ακολουθήσουν την επιλογή του Τούρκου πρωθυπουργού. Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν ήδη αρχίσει να μεταδίδουν ρεπορτάζ με πολίτες που δηλώνουν την προτίμησή τους.

Η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας όμως, τάχθηκε υπέρ του υπουργού Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή