Ενήμερος για την επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου ο Δ. Χριστόφιας

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 17:11
A- A A+

Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει ήδη ενημερωθεί για το περιεχόμενο της επιστολής Ερντογάν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός με την επιστολή του στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει «να επιλυθούν προβλήματα, στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικών προβλημάτων στην περιοχή. Και αυτό βέβαια, περιλαμβάνει και εμάς».

Ενέταξε μάλιστα την επιστολή Ερντογάν, αλλά και την επίσκεψη Ταλάτ στις Βρυξέλλες, στην «επικοινωνιακή εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η Τουρκία για να αποδείξει ότι βιάζεται για λύση του Κυπριακού» και τόνισε ότι «αυτό που έχει σημασία, είναι να είμαστε επιφυλακτικοί και να αναμένουμε χειροπιαστές πρωτοβουλίες».

Ο κ. Κυπριανού διαμήνυσε για άλλη μια φορά πως «αν ως το Δεκέμβριο δεν υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο Κυπριακό, τότε θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Χαρακτήρισε δε λανθασμένη τη θέση Μίλιμπαντ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της Τουρκίας, διευκρινίζοντας πως «δεν μπορεί μια υποψήφια για ένταξη χώρα να θέτει δικές της προϋποθέσεις. Αυτή που θέτει όρους και προϋποθέσεις είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Υπογράμμισε, τέλος, πως ακόμη δεν υπάρχει δέσμευση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάληξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή