ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ κακή αρχή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 18:26
A- A A+

«Πολύ κακή αρχή» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως το προσχέδιο «προσανατολίζει σε έναν προϋπολογισμό για το 2010 συνέχειας, φοροεπιδρομής, λιτότητας, λογιστικών τακτοποιήσεων, αδιαφάνειας και ύφεσης».

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει αδιανόητο «η κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και ύφεσης, να προβλέπει νέους αυξημένους φόρους για το 2010 κατά 4,5 δισ. ευρώ, που θα τους πληρώσουν κυρίως τα πλατιά λαϊκά στρώματα, και απόλυτη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού, η οποία πρώτ’ απ’ όλα μειώνει απόλυτα κατά 1,5 δισ. ευρώ τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Κοινωνική Προστασία».

Ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τόσο δημοσιονομικό, αντίθετα «το πρόβλημα και η τραγωδία της χώρας είναι η χρεοκοπία του δικομματικού πελατειακού νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια και συνεχίζει να διαχειρίζεται η παρούσα κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή