ΝΔ: Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει την αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 19:48
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας πως αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες και οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας.

Πιο αναλυτικά, κάνει λόγο για τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010. Όπως αναφέρει, τελευταίο παράδειγμα είναι ότι το ½ της δαπάνης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, και με τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009.

Υποστηρίζει ακόμη πως το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, αντί για τη μείωση των δαπανών, πέφτει στην αύξηση των εσόδων, «αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει "κόμμα υψηλής φορολογίας"».

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως μόνη επιλογή για την αύξηση των εσόδων πρέπει να είναι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή