Στη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 21:24
UPD:21:27
A- A A+

Στη Βιέννη έφθασε απόψε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Δρούτσας θα μιλήσει στην αυριανή ειδική εκδήλωση που συνδιοργανώνει η ελληνική Προεδρία στον ΟΑΣΕ για την 20η επέτειο της Πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Απόψε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην οποία στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.

Αύριο το πρωί ο κ. Δρούτσας θα έχει συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και στη συνέχεια θα συναντήσει την πρόεδρο της αυστριακής Βουλής Μπάρμπαρα Πράμερ, ενώ θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες του με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Πριν το μεσημέρι ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει τη μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, για την 20η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, που συνδιοργανώνουν η ελληνική Προεδρία στον ΟΑΣΕ και τα Υπουργεία Εξωτερικών Αυστρίας και Γερμανίας. Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Το απόγευμα ο κ. Δρούτσας θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις και προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας σε Ειδική Συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου του Οργανισμού, ενόψει της Υπουργικής Συνόδου της Αθήνας, ενώ θα έχει και ιδιαίτερη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΑΣΕ, Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό. Αργότερα θα επισκεφθεί τα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή