ΗΠΑ: Δώδεκα οι νεκροί από την επίθεση σε στρατιωτική βάση

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 00:13
UPD:01:20
A- A A+

Τουλάχιστον 12 είναι οι νεκροί και 31 οι τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών, μετά από επίθεση έναντι βάσης του στρατού των ΗΠΑ στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της βάσης αντιστράτηγος Μπομπ Κόουν.

Ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε, ενώ δύο στρατιώτες συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Μπομπ Κόουν, ο νεκρός ένοπλος είναι επίσης στρατιώτης, ενώ πάνω του έφερε δύο περίστροφα.

¶λλοι δύο στρατιώτες κρατούνται και ανακρίνονται για πιθανή συμμετοχή τους στους πυροβολισμούς. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που μιλούν για την πιθανότητα ενός δεύτερου, ή και τρίτου σκοπευτή.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας πολίτης αστυνομικός, που υπηρετούσε στη βάση.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τόνισε πως είναι ακόμη νωρίς να διασταυρώσει κανείς εάν υπήρχε τρομοκρατικό κίνητρο στην επίθεση που σημειώθηκε.

«Έχουμε δρομολογήσει τη συλλογή στοιχείων για την κατάσταση στο Φορτ Χουντ», επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σάρα Κουμπάν, προσθέτοντας πως μέλη της αμερικανικής αντικατασκοπίας «συλλέγουν και αξιολογούν τα γεγονότα».

«Καθώς είναι ακόμη νωρίς, δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε το κίνητρο του επεισοδίου», υπογράμμισε η ίδια, ενώ εκπρόσωπος του FBI στο Σαν Αντόνιο, δήλωσε πως η υπηρεσία «δεν κάνει υποθέσεις, ούτε επιβεβαιώνει κάποιο κίνητρο».

Σε δηλώσεις του, στην κατακλείδα της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη Φυλετικών Εθνών του Λευκού Οίκου στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε το επεισόδιο «τρομακτικό ξέσπασμα βίας».

«Είναι τρομακτικό να δέχεσαι πυρά μέσα σε στρατιωτική βάση στο αμερικανικό έδαφος», τόνισε ο Ομπάμα, που ενημερώθηκε για το γεγονός πριν υποδεχθεί τον πρόεδρο της Μποτσουάνα Ίαν Χάμα στο Οβάλ Γραφείο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή