Ονδούρα: Κυβέρνηση ενότητας και συμφιλίωσης

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 09:25

«Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω πως απόψε ολοκληρώσαμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας και συμφιλίωσης, ακολουθώντας τους όρους της συμφωνίας τερματισμού της κρίσης», τόνισε ο Ρομπέρτο Μιτσελέτι.

A- A A+

Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακοίνωσε σήμερα σε ραδιοτηλεοπτικό του διάγγελμα ο ντε φάκτο ηγέτης της Ονδούρας, Ρομπέρτο Μιτσελέτι, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, χωρίς όμως τους υπουργούς του ανατραπέντος προέδρου, Μανουέλ Σελάγια.

«Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω πως απόψε ολοκληρώσαμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας και συμφιλίωσης, ακολουθώντας τους όρους της συμφωνίας τερματισμού της κρίσης», τόνισε ο Μιτσελέτι.

Ο Μιτσελέτι έκανε την ανακοίνωση αυτή δέκα λεπτά πριν λήξει η διορία (Παρασκευή 08:00 ώρα Ελλάδας) για την αποκατάσταση του Σελάγια στα καθήκοντά του.

Το Κογκρέσο της Ονδούρας θα πρέπει να ψηφίσει για την επιστροφή του Σελάγια στην προεδρία, όπως προβλέπεται στην συμφωνία, όμως η ημερομηνία της ψηφοφορίας δεν έχει ακόμα οριστεί, αφού οι βουλευτές βρίσκονται σε διακοπές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή