Φορτ Χουντ: Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 16:21
UPD:16:30

Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες όσον αφορά τα κίνητρα του παλαιστινιακής καταγωγής στρατιωτικού ψυχιάτρου που σκόρπισε το θάνατο στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας.

A- A A+

Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες όσον αφορά τα κίνητρα του παλαιστινιακής καταγωγής στρατιωτικού ψυχιάτρου που σκόρπισε το θάνατο στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας.

Σύμφωνα με στρατηγό της βάσης, οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει την έρευνα, δεν έχουν ακόμα καταφέρει να εξακριβώσουν τα αίτια που οδήγησαν τον ταγματάρχη του αμερικανικού στρατού να σκοτώσει 13 συστρατιώτες του και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

«Στο στάδιο αυτό δεν μπορούμε να εικάσουμε ποιο είναι το κίνητρο» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο στρατηγός Τζον Ρόσι, εκ των διοικητών της βάσης. «Εχουμε έναν μόνο ύποπτο, όπως σας έχουμε πει, τον άνδρα που πυροβόλησε», σημείωσε ο στρατηγός ερωτηθείς αν υπάρχουν συνεργοί του 39χρονου δράστη Ναντίλ Μαλίκ Χασάν

Όπως έκανε γνωστό ο στρατηγός Ρόσι, τόσο ο στρατός, όσο και οι τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές διεξάγουν έρευνες, ανακρίνοντας εκατοντάδες άτομα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του αιματηρού περιστατικού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ιατρικού κέντρου της βάσης στρατηγό Στίβεν Μπρέιβερμαν, ο δράστης, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται σε πολιτικό νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του.

Εξάλλου, ο στρατηγός Ρόσι επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος απολογισμός είναι 13 νεκροί και 28 τραυματίες, οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι, σε σταθερή κατάσταση.

Όσο για τα περί ρατσιστικής παρενόχλησης του δράστη που φέρεται να τον οδήγησαν στην πράξη του, ο στρατηγός Μπρέιβερμαν δήλωσε πως δεν είχε γίνει γνωστό κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να είχε ο 39χρονος ταγματάρχης κατά την παραμονή του στη βάση.

Όπως διευκρίνισε, ο ίδιος γνώριζε το δράστη και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την απόδοσή του στην εργασία του κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη βάση.

Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του δράστη

«Είμαστε σε κατάσταση σοκ και συντετριμμένοι από τα φοβερά γεγονότα του Φορτ Χουντ», αναφέρει εν ονόματι της οικογένειας του δράστη, ο Νάντερ Χασάν, εξάδελφος του 39χρονου ταγματάρχη, διευκρινίζοντας πως οι γονείς του Νιντάλ Χασάν εχουν πεθάνει.

Μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του, ο Νάντερ Χασάν υπογραμμίζει ότι ο εξάδελφός του ήταν Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνα, με σπουδές στο Virginia Tech.

«Η οικογένειά μας αγαπά την Αμερική. Είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο σάιτ της Washington Post.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή