Aπάντηση ΕΡΤ σε ΠΟΣΠΕΡΤ για τα περί χαριστικών συμβάσεων

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 18:20
A- A A+

Για υποβολιμαία και κακόβουλη ανακοίνωση κάνει λόγο η διοίκηση της ΕΡΤ στην απάντηση της σε σχετικό κείμενο που εξέδωσε χθες η ΠΟΣΠΕΡΤ. Ειδικότερα η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα κάνοντας λόγο για «χαριστική σύμβαση», στο πρόγραμμα Αθλητική Κυριακή.

Η ΕΡΤ στην απάντησή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα αναφέρει: «Η ανακοίνωση είναι προφανώς κακόβουλη και υποβολιμαία, αλλά ταυτόχρονα οι συντάκτες αγνοούν ή επιλέγουν να αγνοούν ορισμένες από τις βασικές πρακτικές της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι η εμπορική Διεύθυνση, αλλά και η διοίκηση μιας εταιρείας οφείλουν να κάνουν το παν για να αξιοποιούν το τηλεοπτικό προϊόν τους όσο το δυνατόν καλύτερα. Κατά συνέπεια το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε ένα εξαιρετικό τεχνολογικά μηχάνημα για την ανάλυση ποδοσφαιρικών φάσεων για μια τριετία, μόνο στα θετικά μπορεί να καταγραφεί και όχι αντίθετα, όπως οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν. Όσοι δε ομιλούν για χαρακτηριστικά «χαριστικής συμβάσεως», προφανώς και δεν γνωρίζουν την αγοραία αξία ενός μηχανήματος σαν αυτό, η χρήση του οποίου παραχωρείται στην ΕΡΤ με την συγκεκριμένη σύμβαση, με την οποία η ΕΡΤ αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι του χορηγού εντός του πλαισίου των διατάξεων του ισχύοντος Π.Δ. 100/2000.

Προφανώς και η ΕΡΤ δεν έχει απώλεια εσόδων, καθώς η συγκεκριμένη σύμβαση χορηγίας κατ΄ ουδένα τρόπο εμποδίζει ή αποκλείει άλλους χορηγούς ακόμα και ομοειδείς να διαφημιστούν στα ίδια προγράμματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ εδώ και πολύ καιρό καταφεύγει στην προσφιλή μέθοδο της λασπολογίας αναζητώντας «διέξοδο» με τις ανακοινώσεις του περί «σκανδάλων» στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων επί προσωπικού θέματος του και σε μία προσπάθεια να εκφοβίσει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για υπόθεσή του που εκκρεμεί στα δικαστήρια, καθώς ήδη έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη -με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας- για απάτη σε βάρος της εταιρίας, ενώ χθες εκδικάσθηκε και η αστική δίκη για αυτήν την υπόθεση».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV