F1: Θέλει Petronas η Lotus

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 22:05
A- A A+

Την Petronas θέλει για χορηγό η Lotus, που την επόμενη σεζόν θα πραγματοποιήσει την επιστροφή της στη Formula1.

Στο... κυνήγι αυτής, βέβαια, η οποία ήταν χορηγός της BMW Sauber, βρίσκονται και άλλες ομάδες, με τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας της Μαλαισίας, Ριάντ Ασμάτ, να λέει ότι η εταιρεία πετρελαίου δεν είναι υποχρεωμένη να παραμείνει στη χορηγία της Sauber, ενώ ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τη λήξη της συνεργασίας με την γερμανοελβετική ομάδα.

Πολλές είναι οι ομάδες που αναζητούν ένα χορηγό για την επόμενη σεζόν, ειδικά οι τέσσερις νέες. Μια από αυτές είναι και η Lotus, η οποία θα επιστρέψει στη Formula1, έπειτα από πολλά χρόνια. Η μαλαισιανή ομάδα επιθυμεί αυτή να είναι η Petronas, την οποία θέλουν πολλές ομάδες για χορηγό.

Ωστόσο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Lotus, Ριάντ Ασμάτ, τόνισε σε δηλώσεις του ότι όσες ομάδες κι αν ενδιαφέρονται αυτή δεν έχει την υποχρέωση να παραμείνει στη χορηγία της Sauber.

«Δεν θα έμενα έκπληκτος αν όλο το γκριντ της Formula1 τους προσέγγιζε επειδή, όπως έχουμε καταλάβει εμείς, η Sauber δεν είναι υποχρεωμένη να παραμείνει χορηγός της Sauber. Όλοι βασικά ήξεραν ότι αυτή ήταν η τελευταία χρονιά της Petronas με τη Sauber», είπε ο Ασμάτ, ενώ η εταιρεία πετρελαίου ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη λήξη της συνεργασίας με την γερμανοελβετική ομάδα.

«Η συνεργασία της Petronas με τη BMW, που ήταν μια πρόοδος της πρόωρης σχέσης με τη Sauber, τώρα έρχεται σε ένα τέλος ακολουθώντας την απόφαση της BMW να αποχωρήσει από τη Formula1 στο τέλος της σεζόν».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις