Ενωτικός εμφανίστηκε στο συνέδριο ο Δ.Αβραμόπουλος

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009 14:48
A- A A+

Τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να αποσύρει την υποψηφιότητα του από την κούρσα της διαδοχής, παρουσίασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από το βήμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΝΔ.

«Βρίσκομαι μπροστά σας. Χωρίς εγωιστικές διεκδικήσεις. Με ανησυχία. Η κατάσταση, που επικράτησε στη σύνοδο της ΚΕ, με οδήγησε στην απόφασή μου να αποσυρθώ. Αντιστάθηκα στην πίεση να προσλάβει η διαδικασία για εκλογή νέου αρχηγού χαρακτηριστικά σύγκρουσης. Θεώρησα τη συμμετοχή φίλων μου προϋπόθεση για ενεργοποίηση της βάσης. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την εμμονή μου για την ανταπόκριση από τη βάση».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του επειδή «είναι ακόμα πολλά τα εμπόδια για να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Θέλησα να αποσυνδέσω τις θέσεις μου για υπέρβαση της κρίσης από τις προσωπικές φιλοδοξίες. Ας καταλάβουμε, επιτέλους, γιατί ο ελληνικός λαός μάς γύρισε την πλάτη».

Επιπλέον, έκανε μικρή διαδρομή στα λάθη της ΝΔ και μίλησε για «δείγματα αλλαζονίας».

«Πιστέψαμε ότι στο μέλλον θα μας οδηγούσε η κυριαρχία μας. Μπερδέψαμε τις αξίες με τα αξιώματα. Η προσωποποίηση των πραγμάτων θα είναι ένα έγκλημα. Θα πρέπει να ξαναμιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα της διαδοχής, εμφανίστηκε, όμως, ενωτικός.

«Μια και εννιαία πρέπει να μείνει η παράταξή μας. Δεν χωρούν διαχωρισμοί», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή