Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-1

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009 20:59
A- A A+

Ο 17χρονος Απόστολος Βέλλιος έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Καραϊσκάκη με γυριστό σουτ στο 92ο λεπτό. Ο Μαρέσκα είχε ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες στο 40ο λεπτό. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μήτρογλου στο 80ο λεπτό.

Ο Ζίκο αποφάσισε να ρίξει από την αρχή της μάχης τους Φετφαζίδη και Νικλητσιώτη και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε αφού οι δύο μικροί είχαν ενεργή συμμετοχή στο γκολ του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

Ο Φετφαζίδης ξεκίνησε δυνατά και στο 9ο λεπτό έβγαλε μαγική ασίστ στον Νικλητσιώτη αλλά ο νεαρός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Κοβαλέφσκι. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ανοιχτό και οι δύο ομάδες έφταναν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 17ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σκαφτό σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Οι δύο πιτσιρικάδες συνέχιζαν τις όμορφες ενέργειες αλλά η τελική προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" ήταν συνεχώς απρόσεκτη.

Όλα αυτά βέβαια, μέχρι το 40ο λεπτό, όταν ο Μαρέσκα άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφαζίδης έκανε το γυριστό σουτ μετά από στρώσιμο του Νικλητσιώτη, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στρώθηκε στον Ιταλό και αυτός με εκπληκτικό αριστερό σουτ κεραυνοβόλησε τον κίπερ του Ηρακλή.

Από την πλευρά του ο Γηραιός προσπάθησε με σουτ από τον Ντίκα και τον Γιάντση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Κωφίδη αναπτύσσονταν από τα αριστερά, ενώ προσπαθούσαν να χτυπήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις του ταχύτατου Ντένις Επστάιν.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Σάββα Κωφίδη ξεκίνησαν αρκετά δυνατά αλλά και αρκετά ανούσια αφού η υπεροχή τους δεν μετουσιώθηκε ούτε σε μία φάση. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στο 47ο λεπτό βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μήτρογλου αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν τελείωσε σωστά την φάση.

Στο 58ο λεπτό πάλι οι μικροί του Ζίκου συνδυάστηκαν άψογα με τον Νικλητσιώτη να σερβίρει αλλά το τελείωμα του Φετφαζίδη απομάκρυνε σωστά ο Πολωνός κίπερ του Ηρακλή. Οι προπονητές συνέχιζαν τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο με τον Κωφίδη να ρίχνει από νωρίς στο δεύτερο μέρος τον Ηλιάδη στην θέση του Ντιέ, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Κονέ αντί του Μιλάνο.

Από την πλευρά του ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού πέρασε τον Λεντέσμα αντί του Μαρέσκα, ενώ έριξε στην μάχη και τον Σοϊλέδη αντί του εξαιρετικού Νικλητσιώτη. Οι αλλαγές για λίγα λεπτά αποδιοργάνωσαν το ματς, αλλά όσο τα λεπτά περνούσαν το θέαμα αυξανόταν.

Στο 80ο λεπτό ο Γκαλίτσιος κάνει την σέντρα, ο Ντουντού παίρνει την κεφαλιά, στρώνει στον Μήτρογλου και αυτός με το κεφάλι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης όμως αυρώνει λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ και η φάση τελειώνει εκεί.

Στο 86ο λεπτό ο Ντουντού εκτελεί το φάουλ αλλά η μπάλα σταματάει στο δοκάρι του Κοβαλέφσκι. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννούλης χάνει μοναδικό τετ α τετ. Στο 92ο λεπτό ο Βέλλιος κάνει το γυριστό, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και παγώνει το Καραϊσκάκη.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις