Έκτακτο Συνέδριο ΝΔ: Ομιλίες Κ. Τσιάρα και Γ. Μανώλη

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 14:18
A- A A+

«Όχι στην εσωστρέφεια και στις αντιπαραθέσεις», είπε ο βουλευτής Κώστας Τσιάρας.

«Πρέπει να ενισχυθεί η εικόνα του κόμματος. Επιβεβλημένο είναι να αποφύγουμε τις προσωπικές διαφορές και να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της εικόνας του κόμματος», πρόσθεσε ο βουλευτής και διευκρίνισε πως «πρώτο ζητούμενο είναι η ενότητα.

Σημείωσε δε, ότι «οι νίκες οφείλονται στον Κώστα Καραμανλή, προσωπικά. Υπήρξαν, όμως, και αδυναμίες από χρόνια προβήματα, λόγω της διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών. Ο νέος αρχηγός πρέπει να κάνει τις αλλαγές, που απαιτεί η συγκυρία. Εκείνο που έχει σημασία είναι να σχεδιάσουμε το αύριο με την τολμηρή ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα, χωρίς συμβιβασμούς, γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Ευθύνες και στην ηγετική ομάδα

«Έχει ευθύνες και η ηγετική ομάδα, μαζί με τον κ. Καραμανλή, το νούμερο δύο και το νούμερο τρία της κυβέρνησης», υποστήριξε ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης και πρόσθεσε: «Αποκοπήκαμε από την κοινωνία, δεν μιλάμε με τους πολίτες, κάναμε φιλίες με τις τράπεζες Πού πήγαν τα 28 δισ.; Πήγανε σε αυτούς, που έχουν ανάγκη;»

Αποδοκίμασε δε, «φωνές» μέσα στο κόμμα «που μιλούν για τετραήμερη εργασία».

«Χρειάζεται καθαρό ιδεολογικό στίγμα. Το κράτος έχει ρόλο, δεν μπορεί οι αγορές και οι τράπεζες να λειτουργούν ασύδοτα», υπογράμμισε ο κ. Μανώλης και κατέληξε: «Θα συνεχίσω υπό οποιοδήποτε αρχηγό να ασκώ κριτική και να εκφράζω τον κόσμο που υπηρετώ εδώ και 30 χρόνια στα πεζοδρόμια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή