Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Iσραηλινός πρωθυπουργός

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 14:44
A- A A+

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναχώρησε σήμερα το πρωί για τις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ισραηλινός ηγέτης πρόκειται να μιλήσει σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ και παρότι τα ισραηλινά μμε ανέφεραν ότι αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση γι αυτό.

Η επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την ώρα που Ισραήλ και Ουάσινγκτον προσπαθούν ακόμα να βρουν τον τρόπο που θα διευκολύνει την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους παλαιστινίους, οι οποίες διακόπηκαν πριν από ένα χρόνο όταν το Ισραήλ εισήλθε σε προεκλογική περίοδο.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιμένει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι, ενώ το Ισραήλ δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή νέων οικισμών, θα συνεχίσει τις εργασίες εντός των υπαρχόντων για να διευκολύνει την αποκαλούμενη "φυσική ανάπτυξη" του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία αρχικά απαίτησε το πλήρες "πάγωμα" του εποικισμού, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ισραηλινούς αξιωματούχους εδώ και μήνες προς αναζήτηση μίας συμβιβαστικής λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή