Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 04:57
UPD:05:17
A- A A+

Καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με νοτίους ανέμους τοπικά 7 Μποφόρ στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην Ηπειρο θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή