Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το λιμάνι

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 18:09

Α. Σαμαράς: Δεν πάει άλλο η κατάσταση στον Πειραιά

A- A A+

«Η κατάσταση με τα κοντέινερ στον Πειραιά έχει γίνει ασφυκτική. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και θα πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να αποφασίσει να πάρει μέτρα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ερωτηθείς για το θέμα κατά την επίσκεψή του στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο κ. Σαμαράς, μετά από συνάντησή του με το Διοικητικό του Συμβούλιο του ΕΣΑ, τόνισε πως «στη δύσκολη ώρα της κρίσης ο έμπορος είναι αυτός που συμβολίζει το μεγάλο μας ζητούμενο, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια».

Α. Σαμαράς: Η Πολιτεία πρέπει να δώσει κανόνες στην αγορά

Α. Σαμαράς: Η Πολιτεία πρέπει να δώσει κανόνες στην αγορά

«Για να γίνει αυτό, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα το παρεμπόριο, οι πορείες που πνίγουν το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, οι σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εμπορική πολεοδομία» πρόσθεσε και επέκρινε τα ΠΑΣΟΚ για τη στάση του έναντι του εμπορικού κόσμου: «Πρέπει οι επιχειρήσεις να γίνουν ανθεκτικές στην κρίση και ανταγωνιστικές στην ανάκαμψη. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ιδιαίτερα με την φοροεπιδρομή που ετοιμάζει».

Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των προγραμμάτων μαθητείας STAGE όπου επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη νομική υποστήριξή τους.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους των 10.500 στελεχών της ΟΝΝΕΔ, όπου αποφασίστηκε η αμφίδρομη συζήτηση μέσω διαδικτύου, με όλα τα μέλη που υπογράφουν τη σχετική επιστολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή