Βουλγαρία: Οργή των Σοσιαλιστών για τη δήλωση Μπορίσοφ

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 08:07
A- A A+

Την οργή των Σοσιαλιστών προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας του θα έπρεπε να είχε καταργηθεί.

Η δήλωση αυτή του κ. Μπορίσοφ προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο των Βούλγαρων Σοσιαλιστών αλλά και των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου, ο επικεφαλής της ομάδας των οποίων, Μάρτιν Σουλτς, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ζητώντας τον να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και τον πολιτικό πλουραλισμό.

Οι Βούλγαροι Σοσιαλιστές ενημέρωσαν, με ανοιχτή επιστολή, τους συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή, για τα σχόλια του κ. Μπορίσοφ ότι, «το Σοσιαλιστικό Κόμμα κρατά πίσω τη χώρα, είναι λάθος και θα έπρεπε να είχε καταργηθεί» κι αυτοί με τη σειρά τους υποσχέθηκαν στήριξη στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Εξέφρασαν δε την αντίθεσή τους «σε τέτοιου είδους απειλές, προσβολές και πιέσεις προς τα μέλη και τους υποστηρικτές ενός πολιτικού κόμματος, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση, επειδή απλώς εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτές του πρωθυπουργού και του κόμματός του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΤΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή