Επαφές Γ. Παπανδρέου με ξένους ηγέτες στο Βερολίνο

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 14:56

Στη συνάντησή της με τον κ. Παπανδρέου η κ. Κλίντον εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στην Αθήνα, με αφορμή τη σύνοδο του ΟΑΣΕ και είπε, μάλιστα, πως θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη.

A- A A+

Σειρά σύντομων συναντήσεων με ξένους ηγέτες είχε χθες στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου συνέχισε τη συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, την οποία είχε συναντήσει νωρίτερα. Η κ. Κλίντον εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στην Αθήνα, με αφορμή τη σύνοδο του ΟΑΣΕ και είπε, μάλιστα, πως θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη.

Ο κ. Παπανδρέου είχε και μία συνάντηση γνωριμίας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ, καθώς και με την κ. Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν για τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για βαλκανικά θέματα, σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας και Κυπριακό συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον ύπατο αρμοστή της ΕΕ, Χαβιέ Σολάνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την προώθηση μιας συνάντησης προοδευτικών ηγετών συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός με το Βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν, ενώ με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Θαπατέρο, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε την οργάνωση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία αναλαμβάνει, από την 1η/1/2010, την προεδρία της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή