Αποφάσεις - πρόστιμα από το ΕΣΡ

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 17:01
A- A A+

Την επιβολή μιας σειράς προστίμων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ειδικότερα, το ΕΣΡ αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «DCI TV» του νομού Δράμας, για παράνομη εκπομπή, χωρίς λογότυπο.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ, ομόφωνα, επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Εύριπος» του νομού Ευβοίας, για παράληψη υποβολή δήλωσης, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 310/1996.

Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκαν πρόστιμα 15.000 ευρώ σε καθέναν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Super tv» του νομού Κορινθίας, «Τηλεπιλογές» του νομού Σερρών, «Blue Sky» του νομού Αττικής, «TV 12» του νομού Δωδεκανήσου, «TRM» του νομού Γρεβενών και «HPT TV» του νομού Ιωαννίνων.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Heart Fm» του νομού Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία, που έγινε, διότι το δελτίο ειδήσεων προβλήθηκε «χωρίς τον προσήκοντα σεβασμό για άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα». Μειοψήφησαν ο Ιωάννης Παπακώστας και η Ίρις Αυδή, που πρότειναν σύσταση.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για το σίριαλ «Όλα στον αέρα», ύστερα από καταγγελία, διότι το σίριαλ προβλήθηκε, αντί για τη βραδινή ζώνη, στις 17.00, ώρα παιδικής τηλεθέασης. Κρίθηκε δε ακατάλληλο το λεξιλόγιο, που χρησιμοποιήθηκε.

Έπειτα από καταγγελίες ακροατών, αλλά και του μέλους του ΕΣΡ, Ι. Αυδή, για το νέο ριάλιτι του Antenna «Ο διάδοχος του Uri Geller», το ΕΣΡ παρέπεμψε το θέμα για εισήγηση στο νομικό του σύμβουλο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84» ζήτησε από το ΕΣΡ να εκδώσει οδηγία αναφορικά με το συνέδριο της ΝΔ για το χρόνο ομιλίας των υποψηφίων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, στην απαντητική του επιστολή -η οποία εγκρίθηκε σήμερα από το ΕΣΡ και θα σταλεί και σε όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ενόψει της εκλογής του νεου προέδρου της ΝΔ, στις 29 Νοεμβρίου- αναφέρει ότι δεν εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο θέμα η εκλογική νομοθεσία, αλλά θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να προβληθούν με ίσους όρους.

Σημειώνεται τέλος ότι την Πέμπτη πρόκειται να συναντηθεί ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, με τον Κωνσταντίνο Κιμπουρόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και πρόεδρο της Digea (ψηφιακή πλατφόρμα επτά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας) ύστερα από αίτημα του τελευταίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς