Μιλόσοσκι: Ελπίδες για λύση στο όνομα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 20:47
UPD:20:55
A- A A+

Η νέα ελληνική κυβέρνηση γεννά ελπίδες για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στόχος είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης που δεν θα βλάπτει την αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ, στο πρότυπο της λύσης που βρέθηκε για τη διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας» σημείωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εφικτό το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ το 2010, επισημαίνοντας πως η σχετική ευθύνη για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης βαρύνει περισσότερο τη χώρα του.

«Στο τέλος του έτους, θα μπορούσε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να προταθεί η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση αυτή εξαρτάται από την πορεία υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη χώρα του. Ενδεχόμενη καθυστέρηση της ενταξιακής διαδικασίας θα προκαλούσε απογοήτευση στην κοινή γνώμη της χώρας, συμπλήρωσε και τόνισε ότι το θετικό βήμα της κατάργησης της βίζας για τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ταξιδεύουν στην ΕΕ «δεν συνιστά υποκατάστατο της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή