Συνάντηση Χριστόφια - Μπράουν στο Λονδίνο

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 19:05
UPD:19:08

A- A A+

Το Κυπριακό, και συγκεκριμένα οι απευθείας διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης σε συνδυασμό με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που έχουν αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Και οι δύο πλευρές αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση. Η κυπριακή πλευρά λόγω του νευραλγικής σημασίας ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το Λονδίνο σε σχέση και με τα δυο αυτά θέματα και η βρετανική διότι θεωρεί κρίσιμο το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τώρα οι διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό η βρετανική πλευρά είχε πρόσφατα αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές, όπως η συνάντηση του Βρετανού Πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν και του Υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, στο Λονδίνο.

Ακουλούθησαν συναντήσεις στην Τουρκία, του κ. Μίλιμπαντ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ομόλογο του, Αχμέτ Νταβούτογλου και με τον κύριο διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς.

Στις 18 Νοεμβρίου δε θα βρίσκεται στο Λονδίνο για συνομιλίες ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και πριν από το τέλος του μήνα ο κ. Νταβούτογλου, ενώ ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ΕΕ Κρις Μπράιαντ θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 24 του μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή