Μεξικό: Αίτημα για αποστολή κυανόκρανων στην Σιουδάδ Χουάρες

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 08:42
A- A A+

Την άμεση αποστολή κυανόκρανων του ΟΗΕ στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, ζήτησαν επιχειρηματίες, για να αποκαταστασθεί η τάξη, δηλώνοντας θορυβημένοι από την αιματοχυσία και την τρομοκρατία.

Παρά την ανάπτυξη 8.500 Μεξικανών στρατιωτικών και ομοσπονδιακών αστυνομικών από τον Φεβρουάριο στη Χουάρες, στην πόλη έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής εφέτος πάνω από 2.000 άνθρωποι, θύματα του μανιασμένου πολέμου που διεξάγει το κάθε καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών ενάντια στο άλλο και όλα μαζί εναντίον των αρχών.

Οι επιχειρηματίες, αναφερόμενοι στο γεγονός αυτό, χαρακτήρισαν τη Χουάρες μια από τις πιο επικίνδυνες αστικές περιοχές στον κόσμο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες Τετάρτη.

Η Ένωση των Μακιλαδόρας [εργοστάσια συναρμολόγησης] της πόλης ανέφερε ότι ζητά "την επέμβαση των κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών" ώστε να ελεγχθεί το κύμα εγκληματικότητας, δήλωσε η πρόεδρός της Σολεδάδ Μέινες.

Πρόσθεσε ότι η ανικανότητα των τοπικών και των ομοσπονδιακών αρχών να σταματήσουν την αιματοχυσία εξώθησε τους επιχειρηματίες να προβούν στο αίτημα αυτό.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στη στρατιωτική αστυνομία από τα Ηνωμένα Έθνη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν το έγκλημα εδώ, αφού εκτός των δολοφονιών σημειώνονται πολλές απαγωγές κι εκβιασμοί», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντανιέλ Μουργκία, πρόεδρος του εθνικού εμπορικού επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι στη βία οφείλεται το κλείσιμο 6.000 επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή