Στις Φιλιππίνες η Χίλαρι Κλίντον

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 09:05

Η κ. Κλίντον αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, με τους οποίους θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφαλείας.

A- A A+

Στις Φιλιππίνες έφθασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία μείνει μόνο απόψε. Η κ. Κλίντον αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, με τους οποίους θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφαλείας.

Την κ. Κλίντον υποδέχθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μανίλα, «Νινόι Ακίνο», Φιλιππινέζοι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Αλμπέρτο Ρόμουλο.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν γύρω από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων καθώς αναμένονται διαδηλώσεις από μέλη αριστερών οργανώσεων που διαμαρτύρονται για την παρουσία της Κλίντον στη χώρα και για την αμερικανική παρέμβαση - όπως καταγγέλλουν - στις εσωτερικές υποθέσεις των Φιλιππίνων.

Η Κλίντον είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με την πρόεδρο Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο, με την οποία θα δειπνήσει αργότερα σήμερα.

Πηγές αναφέρουν ότι η Αρόγιο και η Κλίντον θα συζητήσουν για την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς τις Φιλιππίνες και τη συμμετοχή αμερικανικών στρατευμάτων στις επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής στη διάρκεια των πρόσφατων τυφώνων που έπληξαν τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή