«Πιθανότερο να μείνει ενωμένη η Ν.Δ. με αρχηγό την Ντ. Μπακογιάννη»

Δηλώσεις Γ. Καρατζαφέρη
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 12:15
UPD:12:42

«Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι έχουν περιχαρακωθεί μέσα στα πολυτελή γραφεία και δεν πιάνουν την αναπνοή της βάσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

A- A A+

Στη Νέα Δημοκρατία παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον Real FM, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι η ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει ενωμένη με αρχηγό τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βλέπω και σκοτώνονται, βλέπω ότι δημιουργούνται ρήγματα, βλέπω ότι δουλεύουν και τα δύο μετερίζια για διάσπαση. Λυπάμαι. Πιστεύω ότι η όλη διαδικασία και η απόφασή τους να τραβήξει σε χρόνο αυτή η κατάσταση μόνο βλαπτική θα είναι για τη ΝΔ...Πιστεύω ότι παίζουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, του δίνουν χώρο να αναπτύξει στην εκκίνηση ταχύτητα που δεν έπρεπε να του αφήσουν», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την κόντρα στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ .

Ερωτηθείς για τη στάση των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε: «Πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι έχουν περιχαρακωθεί μέσα στα πολυτελή γραφεία και δεν πιάνουν την αναπνοή της βάσης.

Προσπαθώ να δω πώς θα μπορέσει να υπάρξει ένα κόμμα αύριο το πρωί που ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος θεωρεί τον πρόεδρο του κόμματος προδότη και ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί τον επίτιμο πρόεδρο αρχιερέα της διαπλοκής και συκοφάντη. Δεν μου βγαίνει σαν εικόνα. Μετά, προσπαθώ να δω την κα Μπακογιάννη αρχηγό και απέναντι τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον κ. Σαμαρά με όλα όσα αυτό το διάστημα ακούγονται. Δυστυχώς, χαλάει η όλη διαδικασία. Προσβάλλουν τη βάση. Φοβούμαι ότι κάτι δεν πάει καλά ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα αυτά στελέχη της ΝΔ».

Όπως επεσήμανε, «και οι δύο (Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς) στοχεύουν να πάρουν πίσω εκείνους που κάθισαν σπίτια τους...Εμείς σχεδιάζουμε με προοπτική πώς θα ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ».

«Μην κοροϊδευόμαστε», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, «το ΠΑΣΟΚ έχει έρθει με προοπτική τουλάχιστον οκταετίας. ¶ρα, πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες απωθήσεως του ΠΑΣΟΚ. ¶ρα, εμείς θέλουμε έναν ηγέτη στο μεγάλο κόμμα, στο διπλανό κόμμα, ισχυρό, που να μπορεί να μιλάει, να έχει μυαλό, να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να μην είναι αγκυροβολημένος στις ακρότητες του κ. Καραμανλή. Πρέπει να πολεμήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Το έχουμε αφήσει και κάνει περίπατο τώρα στην εκκίνηση».

«¶ρα, λοιπόν», συνέχισε, «πρέπει να μείνει ένα άρτιο κόμμα. Αυτό που λένε κάποιοι να διαλυθούν, να γίνουν δύο κόμματα, για να γιγαντώσει το δικό μου κόμμα εμένα με βρίσκει παντελώς διαφωνούντα. Δεν είναι τώρα να γίνουν τρία κόμματα του 10 ή 12, του 13% γιατί θα αρχίσει μια διαδικασία στη συνέχεια που θα κρατήσει πολλά χρόνια επανασυγκωλύσεως...Αν βγει η κα Ντόρα, η πιθανότητα η ΝΔ να μείνει ενωμένη βρίσκω ότι είναι 51% από το να μείνει ενωμένη με τον κ. Σαμαρά. ¶ξιοι και οι δύο. Δεν χωράει καμία αμφιβολία», σημείωσε με νόημα.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την άποψή του για την κ. Μπακογιάννη σε σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Συνεχίζω να πιστεύω ότι η κα Μπακογιάννη στα εξωτερικά θέματα είναι ίσως χειρότερη και από ό,τι είναι ο κ. Δρούτσας ο συντάκτης του σχεδίου Ανάν. Δεν έχω αλλάξει σε αυτό το πράγμα».

«Εγώ -ξεκαθάρισε- μιλάω για τη ΝΔ. Πιστεύω ότι η κα Μπακογιάννη το κόμμα της μπορεί να το κρατήσει. Ο κ. Σαμαράς πιστεύω ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει την κα Μπακογιάννη...Η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει πάψει να βλέπει τον Σαμαρά ως προδότη». «Επομένως, την επόμενη μέρα πώς η κα Μπακογιάννη θα μπορεί να στεγαστεί υπό τον Σαμαρά κι ούτε καν σε δεύτερη θέση την οποία ήρθε και κάλυψε ο κ. Αβραμόπουλος;», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «η βάση της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, ενώ υπάρχουν σαφώς καλύτερες περιπτώσεις οι οποίες δεν μπορούν να αναδειχθούν ή τους απαγορεύτηκε να αναδειχθούν». Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «με οποιονδήποτε από τους δύο θα είναι πιο εύκολη (συνεργασία ΛΑΟΣ – ΝΔ) από ό,τι ήταν με τον κ. Καραμανλή ο οποίος δυστυχώς γι’αυτόν και παρά τα οποιαδήποτε χαρίσματα είχε, είχε μια εμπάθεια η οποία τον κατάκλυζε».

«Πιστεύω», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης, «ο οποιοσδήποτε θα είναι καλύτερος για μία αναγκαία συνομιλία, για μία τακτική συνύπαρξης αντιπολιτευτική, δηλαδή δύο κόμματα σε μία κοινή αντιπολιτευτική πορεία... Απλώς δεν θέλω ανθρώπους με αγκυλώσεις».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Όσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για «δούλεμα του ελληνικού λαού με τα βιογραφικά για την κάλυψη δήθεν των θέσεων των γραμματέων». «Έβαλε όλα τα κομματικά στελέχη μέχρι και πρώην βουλευτές. Δεύτερον, με το λιμάνι όλη αυτή η κωλυσιεργία, η αναβλητικότητα, ο τρόπος του χειρισμού δεν δείχνει μια κυβέρνηση αποφασισμένη και με πυγμή. Τρίτον, όσον αφορά τα stage δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος χειρισμός, μπρος πίσω κάθε μέρα, δίνω δεν δίνω μόρια...Δείχνει λοιπόν ότι η κυβέρνηση αυτή ήταν ανέτοιμη», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καρατζαφέρης στο θέμα του εκλογικού νόμου, μιλώντας για αυταρχικότερο σύστημα και μείωση της δημοκρατίας: «Αίφνης, αλλαγή του εκλογικού νόμου σαφέστατα προς το αυταρχικότερο, δηλαδή ο κάθε αρχηγός διορίζει βουλευτές, τα τρία κόμματα τα μικρότερα εξαφανίζονται από την περιφέρεια. Σαφέστατα μείωση της δημοκρατίας».

«Aλλοίωση του εκλογικού σώματος»

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. καυτηρίασε την ευκολία -όπως είπε- με την οποία ανακοινώθηκε η ψήφος στους μετανάστες. «Εμένα με προβληματίζει, μιλάμε για αλλοίωση του εκλογικού σώματος», παρατήρησε για να καταλήξει στη συνέντευξή του:

«Εν πάση περιπτώσει, είναι μια κυβέρνηση η οποία θέλει να έχει κανείς τεταμένη την προσοχή του και να την έχει μέσα μονίμως σε μαγνητικό τομογράφο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή