Λ. Κατσέλη: Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα από το κλείσιμο του λιμανιού

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 13:15
A- A A+

Όλα τα προβλήματα του ΟΛΠ έχουν μπει στο τραπέζι του διαλόγου, τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου.

Όλα τα προβλήματα έχουν μπει στο τραπέζι του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με συντονιστή τον Γιώργο Ανωμερίτη, και θα αντιμετωπιστούν προς όφελος όλων, και των εργαζομένων, και του ΟΛΠ και του δημοσίου συμφέροντος. Όλες οι δεσμεύσεις μας θα υλοποιηθούν, θα διαφυλάξουμε την αναπτυξιακή προοπτική του ΟΛΠ και όλης της περιοχής του Πειραιά και αυτό είναι το στοίχημα του μέλλοντος», τόνισε η κ. Κατσέλη και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, τόσο σύμφωνα με το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη σύμβαση με την COSCO, και να προωθηθεί έτσι το ελληνικό δημόσιο συμφέρον.

Όπως επανέλαβε, τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ είναι πλήρως εξασφαλισμένα και θα παραμείνουν υπάλληλοι του Οργανισμού με όλα τα δικαιώματα τους.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιεί τους αγώνες τους.

Ένα κλειστό λιμάνι είναι τεράστιο κόστος για όλη την οικονομία, παρατήρησε η κ. Κατσέλη και επέκρινε το ΚΚΕ ότι με τη στάση του δείχνει να μην αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργεί το κλείσιμο του λιμανιού στο Πειραιά σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, η υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις της κ. Μανωλάκου περί ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζόμενων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος.

«Εξαπατήσατε τους εργαζόμενους και συνεχίζετε την κοροϊδία. Η ΝΔ αντιμετώπιζε τους αγώνες τους με ΜΑΤ και εσείς με ποινικοποιήσεις. Είναι έγκλημα να θυσιάζεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στο βωμό της κερδοσκοπίας. Δεν νομιμοποιούμε καμία εκχώρηση, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας», αντέτεινε η κ. Μανωλάκου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή