Αντ. Σαμαράς: Η σύγκλισή μου με το Δ. Αβραμόπουλο ενόχλησε κάποιους

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 20:34
UPD:20:54
A- A A+

Συνέχεια στο κλίμα που επικρατεί στη ΝΔ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως η σύγκλισή του με το Δημήτρη Αβραμόπουλο ενόχλησε κάποιους.

«Όσο προσπαθούν να τραυματίσουν την προσπάθειά μας με προσωπικούς υπαινιγμούς δεν ενοχλούν εμάς, θυμώνουν τον απλό κόσμο της παράταξης», τόνισε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της αποψινής ομιλίας του στο Νέο Ηράκλειο.

«Δεν μειώνουν την απήχηση των προτάσεων μας. Την ενισχύουν», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι ο κόσμος ζητάει μόνο ενότητα.

Ανέφερε δε πως σχεδιάζει «τη μεγαλύτερη και καλύτερη Ν.Δ., στην οποία χωράνε όλοι. Όποιον κι αν ψήφισαν», τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται ότι έχει εσωκομματικό αντίπαλο, αλλά αντίπαλός του είναι η ήττα.

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογική ταυτότητα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι δεν προωθεί την περιχαράκωση, αλλά την επέκταση της επιρροής της ΝΔ παντού. «Δεν θα αφήσουμε να μετακινηθεί η Ν.Δ. Δεν θα γίνουμε το κόμμα των μεταλλαγμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο στείρος κυβερνητισμός μας χαντάκωσε. Πρέπει να αποφύγουμε τη διαχειριστική μιζέρια. Δεν πρέπει να αφοπλιστούμε ιδεολογικά, αλλιώς θα συρρικνωθούμε. Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών. Λέμε όχι στη σιωπή των ιδεών! Η ιδεολογική ηγεμονία είναι εφαρμοσμένη συνταγή σε όλα τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα», σημείωσε.

Απηύθυνε τέλος κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές, τονίζοντας: «Το ποτάμι, η βάση μας, πρέπει να πάει στις κάλπες. Πρέπει να ψηφίσει».

Εν τω μεταξύ, ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα του αύριο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ντόρα Μπακογιάννη http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1740716 .

«Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας τον κοινωνικό φιλελευθερισμού», δήλωσε, μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη, καλώντας «όλους να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σημείωσε δε με νόημα ότι «η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάση της ΝΔ θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος και ποιος την περιχαράκωση του».

Νωρίτερα, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε φόβους για την επόμενη μέρα, καθώς, όπως ανέφερε, ορισμένοι και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να σηκώσουν τείχη, καλλιεργούν την πόλωση και διχάζουν.

Αφού σημείωσε με ρόλους του παρελθόντος το παιχνίδι γίνεται πιο δύσκολο, υπογράμμισε την ανάγκη το κόμμα να επανέλθει στην κοινωνία και να μιλήσει με τον λαό, κάτι που, όπως είπε, δεν γίνεται.

Επικρίνοντας τη στάση βουλευτών που, όπως σημείωσε, κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά πάνελ παίρνουν το μέρος του ενός ή του άλλου, επισήμανε πως «το παζλ είναι διαλυμένο και πρέπει να το ενώσουμε».

Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, αν και, όπως ανέφερε, δέχεται πιέσεις κυρίως από την Εκκλησία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή