Βουλή: Απάντηση του υφυπ. Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 13:56
A- A A+

«Δίνουμε 1 δισ.€ και μάλιστα σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων. Είναι και περισσότερα τα χρήματα και περισσότεροι οι δικαιούχοι».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλου, για το επίδομα θέρμανσης.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Μουλόπουλος ανέγνωσε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία, πριν απο ένα χρόνο, ζητούσε την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και ταυτόχρονα την χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης.

«Σας θυμίζω ότι τα οικονομικά της χώρας ήταν το ίδιο άσχημα, αυτό που άλλαξε είναι η επιδείνωση των οικονομικών των Ελλήνων πολιτών. Απαντήστε, λοιπόν, στον εαυτό σας. Απαντήστε στα εκατομμύρια των Ελλήνων, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Πείτε τους ότι είναι άλλο να πεθαίνουν από το κρύο, με κυβέρνηση ΝΔ, κι άλλο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», είπε ο ερωτών βουλευτής.

Απαντώντας, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά την κατάσταση των 2,5 εκατ. Ελλήνων που διαβούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. «Εκείνο, που άλλαξε, είναι η οικτρή δημοσιονομική κατάσταση», τόνισε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το 2005 και το 2006, που είχε φτάσει τα 150-160 δολάρια το βαρέλι, «δεν ήμασταν ενήμεροι ότι τα δημοσιονομικά της χώρας είχαν φτάσει σε αυτή την κατάσταση».

Η κυβέρνηση είναι συνεπής, κατέληξε ο κ. Σαχινίδης, «δίνουμε 1 δισ.€ και μάλιστα σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων. Είναι και περισσότερα τα χρήματα και περισσότεροι οι δικαιούχοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή