Εθνική: Πρόβλημα με τη μετάδοση της ρεβάνς στην Ουκρανία

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 17:04
UPD:17:25

Οι Ελληνες φίλαθλοι ίσως να μην δουν την προσπάθεια της Εθνικής απέναντι στην Ουκρανία για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη Νότιο Αφρική. Στη φωτογραφία προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006.

A- A A+

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μη μπορέσουν οι Ελληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τον κρίσιμο αγώνα ρεβάνς της Εθνικής μας με την Ουκρανία για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη Νότιο Αφρική.

Η υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ρεβάνς φτάνει στα άκρα και το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να μην υπάρξει μετάδοση της μεγάλης αναμέτρησης, την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, με αποκλειστική ευθύνη της ουκρανικής πλευράς... Επιστολή διαμαρτυρίας στη ΦΙΦΑ θα στείλει η ΕΠΟ.

Η ιστορία με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ουκρανία-Ελλάδα ξεκίνησε αρκετές μέρες πριν με την εμπλοκή στην ιστορία της ουκρανικής εταιρείας που εντελώς αιφνιδιαστικά έστειλε φαξ σε πολλά ελληνικά κανάλια (MEGA, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1), τα οποία "ενημέρωνε" πως είναι συνεργάτης της ουκρανικής ομοσπονδίας και βγάζει στην αγορά τα δικαιώματα της ρεβάνς της 18ης Νοεμβρίου.

Η εντύπωση που υπήρχε στην αρχή ήταν πως τα δικαιώματα είχε η Sport Five, αλλά η ουκρανική εταιρεία προφανώς ήθελε να "τσιμπήσει" μεγαλύτερη προσφορά από κάποιο κανάλι και να την παρουσιάσει στην ομοσπονδία.

Το MEGA που συνεργάζεται συχνά-πυκνά με την Sport Five, απάντησε στην ουκρανική εταιρεία πως δεν υποκύπτει στην τρελή αξίωση της (ήταν 1.000.000 ευρώ συν δωρεάν το σήμα του πρώτου αγώνα για να μεταδοθεί στην Ουκρανία). Ύστερα από συζητήσεις, φάνηκε την περασμένη Παρασκευή πως βρέθηκε μία χρυσή τομή και η Sport Five ενημέρωσε το MEGA πως θα μεταδώσει τον αγώνα.

Δεν πέρασαν, όμως, παρά λίγες ώρες μέχρι να ακυρωθούν όλα, καθώς η εταιρεία ζήτησε εκ νέου, επιπλέον χρήματα. Στην Sport Five και το MEGA σιγουρεύτηκαν πλέον πως επρόκειτο για εμπαιγμό και κάπου σταμάτησαν οι συζητήσεις. Πριν τρεις μέρες η Sport Five και η ουκρανική εταιρεία συναντήθηκαν στην Γερμανία, αλλά το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν αρνητικό.

Το MEGA έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στη FIFA. Παράλληλα ξήλωσε όλη την παραγωγή που είχαν στήσει οι Ουκρανοί στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα, καθώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία, δεν επιτρέπει τη μετάδοση του αγώνα στην Ουκρανία...

Ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήμστος του MEGA, Νίκος Στραβελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο gazzetta.gr: «Το MEGA καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια με βάση τις υπάρχουσες συμβάσεις και τα όσα προβλέπουν για να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι τον αγώνα της Τετάρτης. Ωστόσο, επειδή οι συμβάσεις γίνονται για να τηρούνται δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε σε εξωπραγματικές, παράλογες και καταχρηστικές συμπεριφορές της ουκρανικής πλευράς. Από κοινού με την ΕΠΟ προβαίνουμε σε όλες τις ενέργειες σε μία ύστατη προσπάθεια να μεταδοθεί ο αγώνας στην Ελλάδα».

πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις