Διαψεύδει η ΕΛΑΣ δημοσίευμα περί «επιστράτευσης ελεύθερων σκοπευτών»

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 17:33
A- A A+

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» με τίτλο «Επιστρατεύουν ελεύθερους σκοπευτές - Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία για τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος».

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η υψηλή υπηρεσιακή ετοιμότητα των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε μια πιθανή επίθεση, με την τοποθέτηση ελευθέρων σκοπευτών εντός και εκτός αυτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

«Διευκρινίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα δόθηκε εντολή προς τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών να θέσουν σε ετοιμότητα το προσωπικό και να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας εντός των τμημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον τους. Τα έκτακτα μέτρα έχουν ανασταλεί και θα επαναληφθούν σε περίπτωση που περιέλθουν σε γνώση της Ελληνικής Αστυνομίας πληροφορίες ή ενδείξεις βίαιης επίθεσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία καλεί «για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση στη διαρροή ή διοχέτευση πληροφοριών που δεν είναι ακριβείς και προκαλούν σύγχυση».

«Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην προκαλείται κοινωνική όξυνση και να εξασφαλισθεί ο ακώλυτος και δημοκρατικός εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή