Ιταλία: Συνάντηση Μπερλουσκόνι - Τάντιτς

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 18:10
UPD:18:15

«Η Ιταλία θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, με την ολοκλήρωσή τους, ει δυνατόν, πριν το χρονικό όριο, που έχει τεθεί, δηλαδή το 2014», διαβεβαίωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός τον Σέρβο πρόεδρο.

A- A A+

Συνάντηση με το Σέρβο πρόεδρο, Μπόρις Τάντιτς, είχε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η Ιταλία θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ, με την ολοκλήρωσή τους, ει δυνατόν, πριν το χρονικό όριο, που έχει τεθεί, δηλαδή το 2014», διαβεβαίωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Από την πλευρά του ο Σέρβος πρόεδρος, όπως σημειώνει το δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, υπογράμμισε ότι θεωρεί ρεαλιστική «την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, να ενταχθούν όλα τα Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2014».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Τάντιτς είχε συναντήσεις με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, και με τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία Fiat.

Ο Σέρτζιο Μαρκιόννε, διευθύνων σύμβουλος της Fiat, υπογράμμισε ότι η εταιρεία του, που επέστρεψε πέρσι στη Σερβία ύστερα από συμφωνία συνεργασίας με τη βιομηχανία Ζάσταβα, «εργάζεται με επιμονή και πεποίθηση για την ανάπτυξη του σημαντικού αυτού σχεδίου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή