F1: Εκτός σχεδίων η Βουλγαρία

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 22:24
UPD:22:25
A- A A+

Εκτός σχεδίων εισόδου στη Formula1 βρίσκεται η Βουλγαρία, η οποία απέσυρε το ενδιαφέρον της να μπει στο σπορ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι λόγοι είναι οικονομικοί, όπως αποκάλυψε και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας, Μπόγκνταν Νικόλοφ, σε δηλώσεις του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διατηρήσει ανοιχτή την επιχείρηση αυτή. Στο προσκήνιο η Τσεχία.

Η Βουλγαρία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για να φιλοξενήσει ένα Γκραν Πρι της Formula1 μέσα στην επόμενη δεκαετία, όμως το απέσυρε για οικονομικούς λόγους, όπως είπε σε δηλώσεις του ο Μπόγκνταν Νικόλο.

«Στο τέλος του ποια ήταν η πιο επιτυχημένη μας σεζόν, πρέπει να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητες και να κλείσουμε την ομοσπονδία. Αυτή η ομοσπονδία δεν μπορεί να διατηρηθεί από τα προσωπικά δάνεια που προσφέρω.

Πρέπει να πληρώσω τα χρέη και τα δάνεια από τις τράπεζες, ακόμη και να πουλήσω ορισμένη από την προσωπική περιουσία μου για να διατηρείται η επιχειρησιακή εξέλιξη», ανέφερε ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της γειτονικής χώρας. Αντίθετα, αυτό φιλοδοξούν να κάνουν στην Τσεχία, όπως αποκάλυψε ο Τόνι Τσαρούζ, ο οποίος έχει εμπειρία από διοίκηση ομάδων στο Λε Μαν, στο DTM και στο A1 GP.

«Η Formula1 είναι η φιλοδοξία. Αν προσφέρουμε καλό θέαμα στο DTM, τότε ίσως μπορούμε να έχουμε ένα Γκραν Πρι, αλλά δεν έχουμε τίποτα ακόμα στα χαρτιά».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις