Σύλληψη 22χρονης για συμμετοχή στους «Πυρήνες της φωτιάς»

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 11:38
UPD:17:49
A- A A+

Στους αρμόδιους εφέτες ανακριτές οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι νεαρή γυναίκα, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ ως ύποπτη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

Η νεαρή γυναίκα ζήτησε και έλαβε από την 32η Τακτική Ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 22χρονη είναι μεταξύ των ατόμων που φαίρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση με στοιχεία που προέκυψαν μετά τον εντοπισμό της γιάφκας του Χαλανδρίου.

«Την 05:30 ώρα σήμερα (14-11-2009) συνελήφθη στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, 22χρονη ημεδαπή, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενη για: α) εγκληματική οργάνωση, β) προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, γ) έκρηξη από κοινού από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή και δ) τρομοκρατική οργάνωση. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Ανακριτή», αναφέρει η ΕΛΑΣ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ ελεύθερη αφέθηκε μια 20χρονη.

Λίγο αργότερα εκδόθηκαν εντάλματα για τους άλλους έξι, μεταξύ των οποίων είναι και η κοπέλα που συνελήφθη χθες, ενώ κατά τις ίδιες πηγές έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμη πέντε άτομα για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Όπως διευκρινίστηκε, το όνομα της 22χρονης δεν συμπεριλαμβάνεται στα αρχικά έξι εντάλματα, αλλά πρόκειται για καινούργιο ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή