ΝΔ: Μήνυμα ενότητας από Μπακογιάννη, Σαμαρά

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009 11:56
UPD:12:47
A- A A+

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να στείλουν χθες οι δύο βασικοί διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος, χαμηλώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, η οποία είχε προσλάβει διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης τις τελευταίες μέρες.

«Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο στο Ηράκλειο.

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό, ούτε με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ούτε με κανέναν απ' όσους έχουν ταχθεί στο πλευρό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως ο αντίπαλος είναι κοινός: το ΠΑΣΟΚ.

«Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι κοινός: είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, είναι τα συμφέροντα που διαχρονικά χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, κάνοντας λόγο για τερτίπια που αυξάνουν το έλλειμμα.

Αναφερόμενη στην ήττα της ΝΔ, υποστήριξε ότι αυτή την προκάλεσαν απαράδεκτες συμπεριφορές, καθυστέρηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, παλινωδίες, χαλάρωση των σχέσεων κόμματος και κυβέρνησης και απομάκρυνση από τους φυσικούς μας συμμάχους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη ανέπτυξε επίσης τη στρατηγική της, που, όπως είπε, ενώνει την παράταξη και της δίνει προοπτική νίκης. Έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλες προκλήσεις, τόνισε. Η πρώτη: να κάνουμε το κόμμα μας καλύτερο, μεγαλύτερο πιο δυνατό. Και η δεύτερη: Ξεκάθαρη ιδεολογία, σύγχρονη πολιτική πρακτική, άνοιγμα στην κοινωνία και νέα νικηφόρα πορεία για τη Νέα Δημοκρατία.

«Η εντολή της βάσης, αλλά όχι μόνο της οργανωμένης βάσης, όλης της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη: Αλλάξτε τα όλα. Ξεκινάω, λοιπόν, αυτήν την πορεία προς τον λαό της Νέας Δημοκρατίας με μια ξεκάθαρη υπόσχεση: Ναι, θα ανανεωθούμε! Ναι, θα αλλάξουμε», επεσήμανε.

Επανέλαβε, τέλος, τη θέση της ότι η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η Νέα Δημοκρατία είναι μία: διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο, άνοιγμα στην κοινωνία.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανείς, ότι νοιαζόμαστε για όλους», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη. «Ναι, νοιαζόμαστε για τον πιστό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας που έστω και προβληματισμένος μας ψήφισε και αυτή τη φορά. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που βρήκαν αποκούμπι στο ΛΑΟΣ. Ναι, νοιαζόμαστε για εκείνους που στράφηκαν, συγκυριακά, στο ΠΑΣΟΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αντ. Σαμαράς: «Η ενότητα δεν απειλείται από κανέναν»

Έμφαση στην ενότητα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έδωσε, από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών.

«Η ενότητα δεν απειλείται από κανέναν και όσοι διαδίδουν τέτοιες γελοιότητες ή ψελλίζουν τέτοιες ασυναρτησίες ας γνωρίζουν ότι εσείς οι παντοδύναμοι, η βάση της παράταξης είστε η εγγύηση και δεν θα αφήσετε κανέναν να παίξει με αυτή την έννοια», είπε ο κ. Σαμαράς.

Επέμεινε στο θέμα της ιδεολογίας του κόμματος διότι, όπως είπε, χωρίς αυτή έχουμε στείρο κυβερνητισμό και διαχείριση και δεν υπάρχει τίποτε πιο κενό από άτομο χωρίς ιδεολογία. Σε ό,τι αφορά το θέμα της οργάνωσης της Ν.Δ., επεσήμανε την ανάγκη απομάκρυνσης από φέουδα.

Σχολιάζοντας τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δείχνει δείγματα του «παλιού ΠΑΣΟΚ» και υποσχέθηκε δικαστική συνδρομή σε απασχολούμενους σε προγράμματα stage, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες με αγρότες και επισκέφθηκε την Κρύα Βρύση Πέλλας. Σήμερα, περιοδεύει στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Ανεξαρτητοποιείται ο Δ. Σταμάτης;

Εντωμεταξύ, την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί εξέφρασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Σταμάτης εμφανίζεται δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αποφάσεις του αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή