Τριήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009 12:51
UPD:12:56
A- A A+

Ξεκινούν από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 36ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν την Τρίτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοιχτές την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με τη διεξαγωγή συζητήσεων και εκδηλώσεων να λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του Ιδρύματος.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την Τρίτη, θα ξεκινήσει μετά τις 3 το μεσημέρι.

ΚΚΕ: Η εξέγερση βρίσκει νόημα μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία», τονίζει το ΚΚΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Καμία ελπίδα δεν πρέπει να εναποτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων.

Καλεί,παράλληλα, την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973, «με δυνάμωμα της πάλης, για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με τη σύμφωνη θέση της ΝΔ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή