Γ. Παπανδρέου: Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι πάντα επίκαιρος

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 09:25
UPD:18:37

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο.

A- A A+

«Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Είναι αγώνας, ώστε ο πολίτης να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, συμμέτοχος, σίγουρος, με ασφάλεια, με ελπίδα και προοπτική», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας: «Γι' αυτό παλεύουμε κι εμείς σήμερα».

Γ. Παπανδρέου: Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος

Γ. Παπανδρέου: Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος

Νωρίτερα στο μνημείο του Πολυτεχνείου είχαν αποτίσει φόρο τιμής η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ¶ννα Διαμαντοπούλου και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής ΝΔ, Σπύρος Ταλιαδούρος.

«Σήμερα τιμούμε την γενιά του ΄73, που πάλεψε για 'ψωμί παιδεία ελευθερία'. Η σημερινή γενιά των νέων, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, πιάνει ξανά το νήμα από την αρχή», σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

«Είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε να αλλάξουμε τα πράγματα στην παιδεία, που είναι το μεγάλο στοίχημα. Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση διαθέτει 1 δισ. ευρώ επιπλέον από τον πρώτο προϋπολογισμό για τη δημόσια παιδεία, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε στο χώρο του Πολυτεχνείου ότι «η δικτατορία των μονοπωλίων, με άλλη μορφή, ακόμα και σήμερα είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους τόπους μόρφωσης. ΓιΆ αυτό η ελπίδα ξανά είναι μία: Μέτωπο πάλης εργατών, αγροτών, σπουδαστών ενάντια στη δικτατορία των πολυεθνικών, για την τελική νίκη».

Παρούσα αλλά διακριτική η ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, εντολή για «διακριτική παρουσία» των αστυνομικών δυνάμεων, καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν αύριο με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, έχει δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεγαλύτερο βάρος έχουν αναλάβει στις φετινές εκδηλώσεις η Ασφάλεια και οι ομάδες «Δ» και «Ζ», με σκοπό να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση εκτρόπων, καθώς και οι ειδικές ομάδες συλλήψεων που είχαν συγκροτηθεί και σε περασμένες επετείους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν περίπου 6.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ δεν θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση των μέτρων οι δόκιμοι, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Στη θέση τους θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 1.000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες του Αρχηγείου.

Από χθες άρχισαν ήδη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ αύριο σταδιακά θα κλείσει όλο το κέντρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή