Αχμαντινετζάντ: Αδιαπραγμάτευτα τα πυρηνικά δικαιώματα του Ιράν

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 09:47

A- A A+

Tα πυρηνικά δικαιώματα του Ιράν είναι αδιαπραγμάτευτα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙSNA.

«Τα πυρηνικά δικαιώματα του ιρανικού έθνους είναι αδιαπραγμάτευτα και η συνεργασία επί του πυρηνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός του πλαισίου της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας... Η συνεργασία με το Ιράν επί των πυρηνικών είναι προς όφελος της Δύσης», φέρεται να ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με το ISNA.

Εν τω μεταξύ χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει από τη Σιγκαπούρη ότι εξαντλούνται πλέον τα χρονικά περιθώρια όσον αφορά τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η διπλωματία για την επίλυση της κρίσης σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Δυστυχώς, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, το Ιράν φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να πει ναι σε αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε ως δημιουργική και εποικοδομητική προσέγγιση», σημείωσε ο Ομπάμα μετά τις συνομιλίες που είχε με το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μενβέντεφ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec).

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή